Program pro znevýhodněné návštěvníky Facebook Twitter Instagram

prof. P. Kalač: Chemické složení a výživová hodnota jedlých hub

Datum konání:
2.5.2017 16:30

Všeobecný názor: houby jsou pochutinou se značným obsahem bílkovin, řady vitaminů a minerálních prvků. Mají nízkou energetickou hodnotu, zdravotním přínosem je vláknina. Jsou obtížně stravitelné. Nakolik jsou tyto představy správné?

Přednáška se bude zabývat současným stavem poznání:

  • živin - bílkovin, tuků, sacharidů, vitaminů a minerálních látek,
  • minoritních složek - látek ovlivňujících vůni a chuť, barviv, purinových sloučenin aj.,
  • látek se zdravotními přínosy – antioxidantů, beta-glukanů, specifických bílkovin aj.,
  • potenciálně rizikových složek – karcinogenů, toxických a radioaktivních prvků, některých přirozených i cizorodých škodlivých látek, mikrobiálními riziky.

Program schůze:

  • 16:30 - poradna pro členy Mykologického klubu, organizační záležitosti
  • 17:00 - přednáška prof. Kalače
datum čas téma
9. 1. 2017 16:30 J. Souček: Houby PR Vrbenské rybníky
6. 2. 2017 16:30 přednáška doc. RNDr. J. Vlasáka, CSc
13. 3. 2017 16:30 Výroční členská schůze MK JčM
3. 4. 2017 16:30 Mgr. M. Beran: Čirůvky v jižních Čechách, část I.
2. 5. 2017 16:30 prof. P. Kalač: Chemické složení a výživová hodnota jedlých hub
5. 6. 2017 17:00 Mgr. M. Beran: Čirůvky v jižních Čechách, část II.
26. 6. 2017 17:00 Prezentace nálezů z jarní části sezóny

 

 

Kontaktní osoba:
Mykologický klub
Datum zveřejnění:
1.3.2017

Sdílet na FacebookSdílet na TwitterSdílet na LinkedInPoslat odkaz emailemVytisknout tuto stránku