prof. P. Kalač: Chemické složení a výživová hodnota jedlých hub

Spolky a klubyMykologický klubProgram a aktivityprof. P. Kalač: Chemické složení a výživová hodnota jedlých hub

prof. P. Kalač: Chemické složení a výživová hodnota jedlých hub

Datum konání:
2.5.2017 16:30

Všeobecný názor: houby jsou pochutinou se značným obsahem bílkovin, řady vitaminů a minerálních prvků. Mají nízkou energetickou hodnotu, zdravotním přínosem je vláknina. Jsou obtížně stravitelné. Nakolik jsou tyto představy správné?

Přednáška se bude zabývat současným stavem poznání:

  • živin - bílkovin, tuků, sacharidů, vitaminů a minerálních látek,
  • minoritních složek - látek ovlivňujících vůni a chuť, barviv, purinových sloučenin aj.,
  • látek se zdravotními přínosy – antioxidantů, beta-glukanů, specifických bílkovin aj.,
  • potenciálně rizikových složek – karcinogenů, toxických a radioaktivních prvků, některých přirozených i cizorodých škodlivých látek, mikrobiálními riziky.

Program schůze:

  • 16:30 - poradna pro členy Mykologického klubu, organizační záležitosti
  • 17:00 - přednáška prof. Kalače
datum čas téma
9. 1. 2017 16:30 J. Souček: Houby PR Vrbenské rybníky
6. 2. 2017 16:30 přednáška doc. RNDr. J. Vlasáka, CSc
13. 3. 2017 16:30 Výroční členská schůze MK JčM
3. 4. 2017 16:30 Mgr. M. Beran: Čirůvky v jižních Čechách, část I.
2. 5. 2017 16:30 prof. P. Kalač: Chemické složení a výživová hodnota jedlých hub
5. 6. 2017 17:00 Mgr. M. Beran: Čirůvky v jižních Čechách, část II.
26. 6. 2017 17:00 Prezentace nálezů z jarní části sezóny

 

 

Kontaktní osoba:
Mykologický klub
Datum zveřejnění:
1.3.2017

Sdílet na FacebookSdílet na Google+Sdílet na TwitterSdílet na LinkedInPoslat odkaz emailemVytisknout tuto stránku

Kalendář akcí

Nejbližší akce

4.2.2019

Výroční schůze MK JčM

Edukační sál JčM
4.3.2019

Schůze MK JčM

Edukační sál JčM
1.4.2019

Schůze MK JčM

Edukační sál JčM